Spørgsmål

Hvad skal jeg med en hjemmeside ?

En hjemmeside er en præsentation af dig, dit firma, foreningsliv eller andet og skal afspejle det budskab, som du gerne vil have frem.

Kræver det mange møder at få lavet en hjemmeside ?

For at få lavet en hjemmeside er der selvfølgelig nogle oplysninger, som jeg har brug for at få uddybet:

 • Hvad skal hjemmesiden bruges til salg, præsentation eller andet?
 • Hvor mange sider regner du med at få brug for? (jeg hjælper selvfølgelig gerne med input)
 • Har du selv skrevet tekster til hjemmesiden, eller skal jeg hjælpe dig?
 • Har du selv billedemateriale, eller skal der tages eller købes billeder?
 • Vil du selv vedligeholde siden, eller skal jeg hjælpe dig?

Ovenstående kan sagtens ordnes via telefon, e-mail, Skype eller via møder, hvor vi får afstemt opgaven. Herefter kan kontakten holdes via ovennævnte muligheder.

Hvordan kommer vi igang ?

Når jeg udarbejder en hjemmeside, lytter jeg først og fremmest til dine behov og finder ud af, hvad det er, du har brug for. Derefter udarbejdes der et udkast, som du godkender, og accepterer du designet arbejder vi videre herfra..

At lave en hjemmeside er en løbende proces, som kræver en del beslutninger hen af vejen. Derfor laver jeg alle sider på min egen server (som du får et link til), så du løbende kan følge med i arbejdet, og er der rettelser eller ændringer, rettes det hen af vejen. Når siden er færdig, flyttes den over på din egen server.

Hvad er et webhotel ?

Et webhotel er den server, der opbevarer din hjemmeside, så andre kan se den, når de søger på dit domæne (hjemmesideadresse).

Hvad er DK Hostmaster ?

DK-Hostmaster administrerer alle danske domænenavne (hjemmesideadresser). For administrationen af dette kræver DK-Hostmaster et gebyr på ca. kr. 75,- årligt. (Du kan læse mere på www.dk-hostmaster.dk).

Har jeg løbende udgifter ?

De eneste løbende udgifter, der vil være på hjemmesiden, er de årlige beløb på kr. 75,- til DK-Hostmaster, samt ca. kr. 600,- for leje af serverplads ved udbyderen.

Hvilket Webhotel skal jeg vælge?

Der er utrolig mange udbydere af webhoteller, men jeg bruger altid ONE.COM, som er yderst professionelle og som levere webhoteller i flere størrelser og med masser af features.

Bla. kan nævnes udover hosting af din hjemmeside, billedeprogram, FTP, PHP og MySQL, ubegrænset antal e-mailadresser, kalender, statistik modul og Cloud Drive.

Hvordan finder man sit Domæne / hjemmesidenavn?

På www.one.com og www.dk-hostmaster.dk kan man søge efter det navn, man godt kunne tænke sig..

Hvad får jeg for mine penge ?

Når du køber en hjemmeside ved LHJ-WEBDESIGN, får du selv alle rettigheder over hjemmesiden og alt materiale der er brugt dertil – billeder, tekster m.m.. Dvs. når hjemmesiden er færdig, modtager du en USB-stick med backup af hjemmesiden, tekster, billeder oplysninger om koder til webhotel, webside og DK-Hostmaster.

Kan man få en gratis hjemmeside?

Flere Web-Bureauer tilbyder i disse tider at lave en gratis hjemmeside til dig. Mod at de hoster / opbevare hjemmesiden på deres server mod et månedligt beløb (dette beløb er typisk mellem 700-1100,- kr. om måneden og er mange gange uopsigelig i 3 år)

Når du har haft siden i 3 år har du mulighed for at forlænge perioden. Det skal dog siges, at hvis du bestemmer dig for at opsige eller flytte hjemmesiden til en anden hjemmesideudbyder, får du som regel intet med dig derfra.

Rettigheder ?

Ved LHJ-WEBDESIGN har du selv alle rettigheder over siden. Siden vil altid kunne flyttes til et andet webhotel uden tab af data.

Betaling ?

LHJ-WEBDESIGN har 8 dages betalingsbetingelser ved bankoverførsel, ved for sen betaling påregnes 2% rente pr. Måned. Ved større projekter kan der påregnes at der delbetales eller der deponeres et beløb som betaling for opgaven.

Opdateringer ?

Ved hjemmesider fra LHJ-WEBDESIGN har du altid selv mulighed for at foretage dine opdateringer. Jeg står også gerne til tjeneste med at opdatere hjemmesiden. Dette foregår mod timebetaling.

Hvor får jeg billeder fra ?

Billeder på hjemmesiden er altid medvirkende til at gøre siden mere levende og interessant. Jeg er af den overbevisning, at man kommer længst med at vise virksomheden, som den er og ikke udgive den for at være noget andet.

Derfor er billeder taget på stedet også det bedste. Har du ikke mulighed for selv at levere billeder, eller gerne vil have taget nye, er du altid velkommen til at kontakte mig og mod en merbetaling kan vi enten få en professional fotograf ud at tage billeder, købe egnede billeder ved billedebureauer, eller jeg kan komme ud og tage billederne.

Hvad er vigtigt at få med på siden ?

De fleste hjemmesider har en:

 • Startside med en sælgende / fortællende tekst
 • En side om firmaet med firmaets historie
 • En medarbejderside
 • En eller nogle sider med hvad firmaet tilbyder
 • Kontaktside / formular
 • Evt. find / vej kort til virksomheden
 • Evt. en side med links til nyttige informative henvisninger

Kan jeg få hjælp til siden efterfølgende ?

Både medens projektet / udarbejdelsen af hjemmesiden står på og efter, står jeg gerne til rådighed med råd og vejledning.

Skal jeg have link til sociale medier på min side ?

Min holdning til sociale medier er, at man nok ikke kan finde et medie, der når ud til så mange mennesker uden omkostninger. Men det skal så også siges, at man skal have tiden til at pleje det med opdateringer, nyheder m.m. ellers er det bedre at lade være.

Hvad koster en hjemmeside ?

Priser på hjemmesider er meget individuelle, da indhold, design, antal sider og billeder m.m. kan variere meget. 

Grundprisen for en responsive hjemmeside m. CMS-system, udarbejdet i WordPress el. Joomla, med design, indsættelse af tekst, redigering af billeder, ca. 10-15 sider, kontaktformular og kortmodul. Ligger typisk på ca. 12.500,- excl. moms. Hertil kommer et tillæg hvis siden skal sprogversioneres på kr. 4.500,- excl. moms pr. sprog (kunde levere selv oversættelser).

Opdateringer, billederedigering samt nyhedsmails koster pr. time kr. 450,- excl. moms. Ved større projekter kontakt mig for et tilbud.

Kan man finde min side i søgemaskiner ? 

Din hjemmeside bliver leveret med præsentationstekst.

Desværre kan det tage et stykke tid inden søgemaskinerobotterne har indexeret din hjemmeside, og alt efter hvor mange der er inden for din branche eller område, kommer man ikke altid automatisk frem på forreste side, når man søger, med mindre der bliver søgt direkte på dit domæne.

Hvis man vil ligge forrest i søgningen, kræver det ofte en google annoncering, som er forbundet med en merudgift. Dette skal ses i forhold til, at der således også mange gange skabes mere trafik på din side og derved øgede muligheder for kontakt og mersalg.

Kan man lave sin egen hjemmeside ?

Har man den fornødne tid til at sætte sig ind i, hvordan siden skal opbygges (brugevenlighed, tekster, søgeoptimering, billederedigering m.m), er der flere udbydere af websteder, som tilbyder programmer til oprettelse af egne hjemmesider

DESVÆRRE oplever man flere gange at “rende panden imod en mur”, fordi man ikke kan styre tekster og billeder m.m. præcist, da dette foregår i HTML koden for hjemmesiden. Ligeledes er det uhyre vigtigt, at alle billeder bliver beskåret og komprimeret korrekt, så siden loader hurtigst muligt.

Ved LHJ-WEBDESIGN skal du ikke tænke på spor, da alt bliver gjort for dig. Hjemmesiden bliver leveret færdig og klar til brug, uploadet til din server.

Hvor får jeg billeder fra ?

Hvis ikke du selv har egnede billeder, har jeg kontakt til fotografer og billedebureauer, hvor der kan købes billeder.

Må jeg tage billeder fra andre hjemmesider ?

Alt hvad der ligger på Internettet, billeder, tekster, tryksager m.m. er omfattet af loven om Copyright. Dvs. at den person der har lagt det pågældende op har rettigheden over materialet. Ligeledes har du Copyrighten over din nye hjemmeside, billeder, tekster m.m og andre må ikke bruge dette material. 

Overskrides dette kan det være forbundet med erstatningspligt.

Hvis man har fået lov til at bruge billeder fra eksempelvis et websted, leverandør eller andet, er det vigtigt at få en skriftlig erklæring på, at dette er ok, så der derved ikke senere kan drags tvivl.

Læs mere om Copyright: 

www.jura-guide.dk/ophavsret?